Teixim una xarxa de solidaritat obrera al barri!

DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS, TEIXIM UNA XARXA DE SOLIDARITAT OBRERA AL BARRI!

Les institucions públiques estan prenent mesures per frenar l’expansió del virus Covid-19 i per seguretat però també per solidaritat és important seguir-les. Treballadores sanitàries treballaran sense descans pel benestar col·lectiu, i és important que hi contribuïm també amb les nostres accions.

Sabem que aquests canvis afectaran les nostres vides les properes setmanes. S’han tancat centres educatius, casals de gent gran i d’altres espais de socialització, fet que pot comportar cert aïllament en una societat ja de per sí molt individualitzada. A més, de tots aquests canvis se’n derivarà, sens dubte, més precarització laboral en diversos sectors.

Volem teixir una xarxa de suport per crear vincles entre veïnes i ajudar a protegir les més vulnerables: volem una societat on el benestar col·lectiu sigui prioritari. També volem defensar col·lectivament els drets socials i laborals i els serveis públics.

Què proposem?

 1. Recollir vulneracions laborals que s’estiguin produint al barri i oferir assessorament: rescissions de contracte, canvis en el salari o les condicions de treball o altres abusos laborals. Organitzem-nos contra l’ofensiva neoliberal!
 2. Recollir possibles necessitats urgents que no es puguin cobrir amb els serveis socials i, entre totes, trobar-hi solució: acostar productes bàsics a alguna persona que no pot sortir pel confinament, per exemple. Ho farem, en tot moment, tenint en compte els consells sanitaris i sense establir contacte directe per evitar contagis.
 3. Aclarir juntes dubtes i compartir consells que ens faci arribar la comunitat científica.
 4. Estar en contacte en aquests dies d’aïllament, ajudar-nos i ser comunitat!
 • Hem creat dos canals de Telegram per crear xarxa i estar en contacte: un del Guinardó (per demanar ajuda en diferents tasques) i un del districte (només d’informació) Horta-Guinardó: t.me/suporthg
  Guinardó: https://t.me/joinchat/IhINjFcpAlv_HR6-slitug
 • Habilitem dos telèfons de contacte (tant watsapp com trucades) i correus electrònics

TELÈFONS:
CJ. GIRAPELLS: 693912353
ROCA GUINARDA: 601452403

CORREUS ELECTRÒNICS:
lallambordacsoa@gmail.com
Assembleaguinardo@lists.riseup.ne

Què no podem fer, per seguretat?

 1. Trobades presencials. Fem reunions i prenguem decisions de manera telemàtica!
 2. Cures de criatures o persones malaltes. La bona voluntat d’oferir-nos fer de cangur pot comportar un alt factor de risc, tant per a nosaltres com, sobretot, per a les persones vulnerables, i tot això pot afectar al col·lapse del sistema sanitari. No organitzem grups de nens ni ens oferim a visitar gent gran o malalta: això ens pot perjudicar a totes. Detectem les necessitats que tenen i informem-ne a gent propera o familiars, si cal.

I tu, què pots fer?

 1. Estar en contacte amb les teves veïnes properes (escala, carrer…) per detectar les persones que necessitin suport. Podeu crear grups telemàtics o un tauler d’informació on tothom pugui escriure coses, per exemple.
 2. Formar-te obtenint informació de canals oficials (CatSalut, CDC, ECDC, Ministeri de Sanitat) i contrastar tota la informació que obtinguis.
 3. Fer saber a tothom que no està sol, que pot comptar amb l’ajut del veïnat!

VISCA LES VEÏNES ORGANITZADES, VISCA LA SOLIDARITAT DE CLASSE. JUNTES SUPERAREM AQUESTA CRISI!