Rocaguinarda: No ens aturem aquests dies de confinament: Properes activitats

AMB VOLUNTAT DE PASSAR AQUEST TEMPS AMB VOSALTRES

Benvolguts i benvolgudes,

el Consell Rector de la Cooperativa es va reunir ahir telemàticament amb la voluntat de cercar recursos per seguir compartint, en la mesura del possible, les nostres activitats culturals.
Com ja us vam anunciar al darrer butlletí, hem engegat un sistema en línia per donar continuïtat a algunes de les propostes que ja anàvem fent, i fins i tot incorporar-ne de noves.
Podeu accedir a les activitats clicant l’enllaç de la plataforma meet.jit.si, mitjançant el vostre ordinador, tauleta o mòbil. Si voleu veure els altres participants i teniu un ordinador de columna us caldrà càmera. Allà ens trobarem!!!

Ens hem de quedar a casa, però això no vol dir que hàgim d’aïllar-nos. Animeu-vos a participar!!!, compartir el temps amb la gent ens ajudarà a superar aquests temps de confinament.

PARLEM D’HISTÒRIA

Dijous 26 de març, a les 18 h, https://meet.jit.si/RocaguinardaParlemHistoria

El tema del dijous vinent és «La dona a l’edat antiga». Parlarem del paper de la dona a diverses cultures occidentals: Mesopotàmia, Egipte, Grècia, Roma i els anomenats «pobles bàrbars». El text explicatiu amb el contingut el trobareu a aquest enllaç.
Les persones que han participat durant tot el curs en aquestes xerrades han rebut el contingut per correu electrònic.
Si algú desitja rebre aquests textos, pot demanar-los al correu:
arianabaro2018@gmail.com.
Animeu-vos a participar!! Podem compartir una bona estona!!

NOU CLUB DE LECTURA PER A JOVES DE 8 A 12 ANYS

Divendres 27 de març, 18 h, https://meet.jit.si/RocaguinardaAmicsLecturaKids

Hola! Tens de vuit a dotze anys? T’agrada llegir o senzillament busques un grup d’amics per a compartir les teves lectures? Hem creat un grup per veure’ns tots els divendres a les sis de la tarda. Per entrar al club, clica al següent enllaç:

CINE-FÒRUM

El orden divino , de Petra Biondina Volpe, 2017

Dissabte 28 de març, 18 h, https://meet.jit.si/RocaguinardaCineForum

Al mes de març, aprofitant que el dia 8 va ser el Dia Internacional de la Dona Treballadora, vam veure una pel·lícula centrada als drets civils de les dones, i més concretament al dret al sufragi universal: El orden divino.
L’argument d’aquesta pel·lícula es desenvolupa a Suïssa, on les dones no van poder votar fins a l’any 1971, és a dir, quaranta anys més tard que a Espanya. Va ser, per tant, un dels últims països europeus a obtenir aquest dret.
La pel·lícula explica com un grup de dones d’un petit poble de muntanya suís, incitades per la protagonista, una jove i conscienciada mestressa de casa, es declaren en vaga per convèncer a la població sobre la necessitat de votar a favor dels drets de sufragi també per a les dones. Així, d’una manera divertida i alhora dramàtica, la directora ens narra uns fets històrics vistos des d’un petit racó del país, on un grup de dones alça la seva veu i la seva dignitat per fer-se sentir.

Podeu trobar aquesta pel·lícula a YouTube i visionar-la de manera gratuïta. Un cop visualitzada, començarem el cine-fòrum.

Versió de la pel·lícula doblada al castellà: https://www.youtube.com/watch?v=qHfXEQLb3FY&t=5s
També la podeu trobar a Filmin, de pagament, en versió original amb subtítols: https://www.filmin.es/pelicula/el-orden-divino

AMIGUES DE LA LECTURA

El món d’ahir. Memòries d’un europeu , de Stefan Zweig

Dimecres 1 d’abril, 18 h, https://meet.jit.si/RocaguinardaAmiguesLectura

Comentarem aquest llibre, una obra autobiogràfica del reconegut escriptor jueu de nacionalitat austríaca.
En ell descriu un món que inexorablement acaba i on costa d’imaginar el futur.

ALTRES INFORMACIONS

Mantenim oberta la venda on-line i us atendrem per correu electrònic o per telèfon portant-vos tot el que necessiteu, sempre que el tinguem en estoc i que l’entrega es faci al barri.

Com ja sabreu molts i moltes, enguany s’ha suspès la festa de Sant Jordi. Per a les llibreries serà un cop molt dur, com ho ha estat també aquesta crisi per tot el sector cultural, i molt probablement necessitarem el suport de les persones sòcies per superar el que ens ve a sobre. A fi que Rocaguinarda no es paralitzi, d’aquí a uns dies posarem a la venda uns vals precompra, que es podran bescanviar per llibres quan acabi el confinament i tornem a obrir. Pensa ja en quins llibres vols regalar, encarrega’ls ja, o regala un val.

Les adreces i telèfons de contacte són:

coop@rocaguinarda.org

comandes@rocaguinarda.org
601452403
626573053 (Teresa)

També ens hem afegit a diverses iniciatives:
https://llibreriesobertes.cat/ Perquè tornin a aixecar la persiana, demana els teus llibres ara!

Manifest deles llibreries cooperatives:

XARXA DE SUPORT DEL BARRI

Us recordem els enllaços de la xarxa de suport de barri, creats per ajudar durant la crisi del coronavirus:

Mòbil de la cooperativa: 601452403

https://linktr.ee/suportmutuguinardo

Molts ànims a tothom!! Ben segur que ho aconseguirem!! Recordeu que estem tancats a casa, però no estem sols ni soles.

2 'M'agrada'