Rocaguinarda: La llum d'abril, el desig del retrobament!

1. Editorial

Engeguem un mes d’abril tant lluminós com sempre, amb l’esperança de veure aquesta llum al final del túnel i poder retrobar-nos aviat al nostre local social.
Hem viscut uns anys als quals semblava que tot havia de ser privat; el neoliberalisme qüestionava els serveis públics de tots i totes, recordem, i es retallava en Sanitat i Educació perquè s’havia de rescatar els bancs i l’economia capitalista. En aquests moments, però, s’està comprovant que el que abans es desacreditava, és més necessari que mai.
Només amb la solidaritat i amb la lluita pels serveis públics hi ha futur; ja ho vam dir i ho continuarem defensant. Comptem amb tothom per fer-ho possible!!! Trobarem al final la llum per veure-hi clar, la d’abril, la de maig i la de tot l’any.

Anticipa les compres: regala llibres

Tens prou llibres per llegir en aquest moment?

No saps quins llibres voldràs llegir un cop passat el confinament?

Vols incentivar que altres persones coneguin Rocaguinarda?

T’oferim un nou servei que ens pot ajudar a mantenir la liquiditat a la cooperativa:

VALS DE COMPRA

Per l’import de 15, 25 o 50 euros, pots adquirir-ne tants com vulguis per regalar o regalar-te.

Com fer-ho:

a) Envia un correu electrònic a: comandes@rocaguinarda.org, indicant el nombre de vals que vols i per quin import.

b) Fes una transferència, pel total de la comanda, al compte de TriodosBank:

ES19 1491 0001 2230 0010 2432

Rebràs per correu un arxiu per cada val de compra que hagis adquirit.

Els vals són vàlids fins a l’1 de gener de 2021.

2. Llibreria

La botiga online segueix en funcionament. A causa del tancament temporal de moltes distribuïdores, només podem garantir l’enviament dels llibres que ja hi tenim en estoc. Si esteu al barri, us els podem enviar nosaltres mateixos amb brevetat. Si esteu lluny, dependrà del servei de missatgeria, ASM.

A més ens hem afegit al projecte llibreriesobertes.cat. A la seva web podeu trobar una oferta de llibres publicats els anys 2019 i 2020, però també se’ls hi poden afegir d’altres anys. Amb aquest sistema compreu un llibre i després decidiu on anar-lo a buscar. A les llibreries ens avancen el 50% de l’import dels llibres venuts cada setmana, i el dia que es van a recollir ens ingressen l’altre 50% restant.

El Consell Rector, reunit de forma extraordinària per videoconferència, va acordar tot un seguit de mesures per tal de mantenir les activitats culturals i un mínim servei de llibreria, així com mesures econòmiques per protegir les treballadores i garantir la viabilitat econòmica de la cooperativa (ERTO, ajornament dels pagaments, carència de crèdit de les obres de Coop57 i un compte de crèdit amb Caixabank).

Si necessiteu altres productes de la botiga com oli, conserves, sucre o el que sigui, aviseu-nos i un voluntari us els podrà aconseguir. Ja sabeu: comandes@rocaguinarda.org o trucant a la Teresa, 626 57 30 53.

3. Activitats per videoconferència

Per accedir a les activitats només heu de clicar en l’adreça indicada al costat de la convocatòria. Podeu utilitzar un portàtil, una tauleta o un telèfon mòbil. En cas de tenir un ordinador de columna us caldrà una càmera (no imprescindible) i micro per comunicar-vos amb la resta del grup. És molt fàcil!! Animeu-vos a participar!! Si teniu dubtes sobre la manera d’accedir, poseu-vos en contacte amb el o la responsable de l’activitat.

FOTOCONFINATS

Dimarts 7 d’abril, 18 h, https://meet.jit.si/RocaguinardaFotoConfinat

Hola! Si t’agrada la fotografia o no en tens gaires coneixements i voldries passar una bona estona parlant-ne, què et sembla si ens trobem a un xat i xerrem de tot allò que vulguem que tingui a veure amb la fotografia? Ens trobem el dimarts vinent.
Per qualsevol dubte, posa’t en contacte amb el Pep: jnovellon@gmail.com

PARLEM D’HISTÒRIA

Dimecres 8 d’abril, 18 h, https://meet.jit.si/RocaguinardaParlemHistoria

Amb aquest taller començarem l’edat mitjana. Constarà de cinc sessions. A la primera parlarem dels inicis d’aquesta etapa, des del segle V fins al segle IX, quan es reorganitza l’espai europeu, és a dir, des del final de l’Imperi Romà d’Occident fins a la implantació del feudalisme.
Si voleu rebre anticipadament el dossier per a un millor seguiment de la sessió, envieu un correu a l’Ariadna Aparicio, responsable del taller: arianabaro2018@gmail.com

ARTCONFINAT

Dijous 9 d’abril, 18 h, https://meet.jit.si/RocaguinardaArtConfinat

Hola! Si t’agrada l’art en totes les seves expressions, i et mors per anar a veure les exposicions i no pots, què et semblaria si ens trobéssim via xat i féssim una repassada de tot el que ha passat a Barcelona en aquest camp durant els darrers cinc anys?

Per qualsevol dubte posa’t en contacte amb el Pep: jnovellon@gmail.com

NOU CLUB DE LECTURA PER A JOVES DE 8 A 12 ANYS

Divendres 10 d’abril, 18 h, https://meet.jit.si/RocaguinardaAmicsLecturaKids

Hola! Tens de vuit a dotze anys? T’agrada llegir o senzillament busques un grup d’amics per a compartir les teves lectures? Hem creat un grup per veure’ns tots els divendres a les sis de la tarda. Per entrar al club, clica a l’enllaç que hi ha a la convocatòria.

CINE-FÒRUM CONFINATS

Dissabte, 11 d’abril, 18 h, https://meet.jit.si/RocaguinardaCineForum

Aquest cop hem pensat en una del Buster Keaton, ves per on, que ja és prou fotuda la situació i necessitem riure. El Jove Sherlock és una pel·lícula de 1929 molt innovadora tècnicament i que té uns gags molt divertits. Després, al debat podem parlar del Keaton i el Chaplin de cinema, del riure a les nostres vides o del que vulgueu.

Adjuntem l’enllaç perquè pugueu visualitzar-la abans: