Presentació del llibre: Convivialisme (26/11/20)

PRESENTACIÓ DE LLIBRE I XERRADA

Convivialisme. Per un món postliberal

Dijous, 26 de novembre, 19.30h, Casal Mas Guinardó

Aquesta activitat és presencial i només es podrà realitzar si les mesures sanitàries ho permeten. Cal inscripció prèvia, al telèfon 93 455 30 17. Places molt limitades

Què és el Manifest convivialiste? És una invitació-crida a la societat. Posa les bases filosòfiques d’un món interdepenent, postneoliberal i postcreixement que afronti l’emergència climàtica, l’augment escandalós de les desigualtats, la concentració de la riquesa i poder, i la pèrdua de democràcia. Estableix cinc principis tot destacant un imperatiu categòric: evitar la desmesura, l’excés i l’arrogància (hybris).

Es presenta com una via i un marc per enfortir aquelles persones i organitzacions que volen construir un món més just per encarar els enormes reptes del nostre temps. Es presenta el convivialisme com la filosofia del art de conviure (viure amb) que permeti als éssers humans competir per una millor cooperació, progressar com a humanitat amb consciència plena de la naturalesa finita dels recursos naturals i amb la certesa compartida de la necessària cura dels altres i del món, i això sense negar la legitimitat del conflicte fent-ne un factor de dinamisme i de creativitat que permeti oposar-nos sense matar-nos.

Sobta positivament que aquest manifest ha estat elaborat durant una dècada amb les aportacions de 285 intel·lectuals i activistes de 33 països amb diferents sensibilitats i procedències transformadores, molts d’ells ben reconeguts.

1 'M'agrada'

S’ha aplaçat la presentació al dia 10 de desembre a les 19h. Tan de bo aquesta vegada la puguem fer. Anem informant!