Perquè hem creat l'Àgora Veïnal?

Són dies intensos. En menys d’una setmana, ha canviat completament el panorama en tots els sentits. Les famílies, el veïnat, els treballadors i negocis locals estan lidiant amb una situació complicada: que t’acomiadin, no poder pagar el lloguer o fins i tot haver de tancar el negoci són les pors més recurrents al barri. Molta gent es troba de nou amb l’escenari de crisi del 2008.

El sistema es colapsa mentre la veïna del bloc del davant surt a aplaudir a les vuit en punt i ens aguantem la mirada. El meu company de pis omple un formulari oferint-se com a voluntari per ajudar a la gent més vulnerable mentre la veïna de dos carrers més a baix està impulsant un grup de telegram per coordinar-nos. Fem bé, per afrontar aquesta crisi caldrà organitzar-se.

Davant del colapse sanitari, polític, laboral i econòmic que viu la societat ara mateix, apreciem tenir una casa i no oblidem com el mateix Estat que ens ha de salvar és el que ens desnona. Mentre a Europa es comencen a tancar les fronteres a les escales del barri se n’obren.

I entre les pantalles del barri ha nascut alguna cosa nova. Un barri virtual que es troba entre 6 places en les que s’informa i s’organitza. Una proposta de diàleg intrabarrial en forma de web participativa.

El mateix barri que cridava democràcia aquell 1 d’octubre, ara crida: xarxa i suport mutu!

Hacklab Guinardó

Àgora Veïnal del Guinardó: agora.guinardo.org