Mapa de resistència del Guinardó

2 'M'agrada'

Brutal! Es podria crear un mapa en format web!

El que no entenc és perquè surt Condis, Dia, Caprabo, etc.? I perquè no surten negocis locals que potser no són cooperatives però al meu parè també és economia social; la Nani, el forn dels Rocamora, etc.?

1 'M'agrada'

Bon dia Guillem, et responc els dubtes:

  • Des d’APASSOS, i en col·laboració amb les companyes de TECOMATE, estem treballant en un mapa de resistència al capitalisme on-line de tot el Districte d’Horta-Guinardó. La idea era tenir-lo llest pel mes de juny, però davant la situació que estem vivint segurament el publicarem al setembre. Aquest mapa és un petit espoiler del que vindrà. Paciència… :slight_smile:
  • Identificar el mapa dels supermercats i grans superfícies ens ajuda a contrastar el grau de resistència dels territoris, i a veure de manera gràfica com les iniciatives d’economia solidària i socialment responsables dibuixen una trama real d’alternatives al capitalisme. En el mapa definitiu les grans superfícies no apareixeran.
  • Els criteris de selecció d’iniciatives son fruit de més de 15 anys d’experiència en cooperativisme i economia solidària, i de 5 anys d’experiència i treball comunitari i d’observació del barri per part de persones nascudes i residents al Guinardó. Vull dir que ens coneixem el barri i el teixit associatiu com la palma de la mà.Tot i així, aquests criteris no son tancats i quan obrim el procés de mapatge al públic hi haurà la possibilitat d’afegir o treure iniciatives segons les suggerències i arguments dels veïns i veïnes.

Quan passi tot això estarem encantades de quedar amb tu i qui vulgui per parlar de tot plegat.

Salut!

Les placeres del Mercat de Pagès del Guinardó

1 'M'agrada'

Bones, @MercatPagesGuinardo que bé que estigueu actives a l’Àgora, benvingudes!

Si per això que voleu muntar del mapa de resistència necessiteu ajuda tecnològica podeu contar amb nosaltres. De fet nosaltres teníem pel cap fer el que ha dit @lapastora a mapa.guinardo.org . I que allà puguéssis veure on comprar el que necessites i fer xarxa entre negocis locals.

Des del hacklab ens alegra molt que participeu per aquí i que sobretot us feu vostra la Plaça del Mercat. :slight_smile:

Una pregunta: Tecomate són d’aquí d’Horta-Guinardó?

Bon dia,

Primer de tot felicitar-vos per la gran feina que esteu fent des del hacklab. Molta força i ànims!

MateBcn sccl son una cooperativa de treball associat de nova creació de la Taixonera, molt vinculats als moviments comunitaris i llibertaris del barri, que fabriquen una beguda alternativa que es diu Tecomate. No tenen web ni twitter, però sí tenen FB (https://www.facebook.com/TecomateTaxonera/) i IN (https://www.instagram.com/tecomatebcn/), per si voleu saber-ne una mica més. Un dels seus socis de treball és informàtic.

Respecte els processos de mapatge, d’una banda està el mapa que comenteu que respon a una estratègia conjuntural a curt termini davant la situació d’emergència i urgència de cobrir necessitats d’informació sobre abastiment per als veïns i veïnes del Guinardó, al marge de si tal o qual comerç és o no sostenible o socialment responsable. Entenem que en aquest cas totes les opcions son bones.

D’altra banda, el mapa que estem fent nosaltres, respon a una estratègia a mig i llarg termini amb la intenció de fer visibles canvis estructurals en el teixit socioeconòmic del Districte, a través d’iniciatives de nova creació o ja consolidades amb una orientació clarament transformadora i post capitalista. De moment tenim identificades més de 60 iniciatives de diferents sectors socials i econòmics a tot el Districte.

Ambdós processos son més que complementaris i estarem encantades de col·laborar-hi en els dos sentits. Anem parlant.

Salut!

Bon dia,

Gràcies per les felicitacions!

Coneixem Tecomate, de fet els hem provat més d’una vegada i ens encanta :slight_smile: El que no sabíem és que són de la Taxo

Pel que dius del mapa, nosaltres tan l’Àgora com un possible mapa de resistència, ho estem impulsant ara perquè creiem que més que mai és necessari crear xarxes veïnals, però els nostres objectius són a mig i llarg termini. Portem temps maquinant-ho, abans que passés tot això, i volem crear algo sòlid que perduri en el temps. Així que estem en les mateixes. I us repetim; si necessiteu algo esterem encantades de col·laborar en el que puguem.

Tenim coneixements informàtics i servidors i vosaltres coneixement i experiència en el mercat social del barri, així que si voleu col·laborar podem muntar algo guapo.

Salut per vosaltres també! Seguim!

Teniu algun correu electrònic de contacte per seguir la conversa en privat?

hacklab-guinardo@riseup.net

Genial, moltes gràcies!