Horts Pla i Armengol: collita perduda

Les horteres dels horts Pla i Armengol, situats a sobre de Sant Pau, ens trobem que des de fa un mes no podem accedir a les parcel·les, la qual cosa significa que estem perdent la collita i, el que és pitjor, que no si no ens afanyem, no arribarem a temps per plantar per la temporada de primavera/estiu.
Per això hem redactat un manifest en el qual demanem a l’Ajuntament que ens deixi entrar a treballar ja que entenem els horts com espais necessaris per anar cap a la sobirania alimentària i com a difusors d’uns valors ben diferents dels del capitalisme.
Podeu llegir-lo a la nostra web i, si esteu d’acord i us podeu adherir abans del cap de setmana, us ho agrairem moltíssssimmmm!!!

[http://hortplaiarmengol.org/manifest-horts-vius-accessibles-segurs/](http://Manifest hort pla i armengol)

3 'M'agrada'

Eii @CarolinaMont, gràcies per compartir! Ja he firmat i ho he compartit!

Estava pensant que estaria bé que alguna persona que participi als Horts obrís un compte a l’Àgora i anés informant sobre el que digui l’Ajuntament, futures reivindicacions o el que calgui. Crec que seria maco que utilitzéssiu aquest mitjà de comunicació del barri, a part dels que ja utilitzeu. És la meva opinió!! Llarga vida als horts!

1 'M'agrada'

Hola companyes, nosaltres també hem donat suport al manifest!

Com diu @lapastora, llarga vida als horts!

I tant, Guillen! Gràcies pel suport!
Jo estic a la comissió de comunicació dels horts, així que ja aniré informant de com van les negociacions amb Districte/Ajuntament. Però perquè vagin bé hem de tenir més difusió, i de moment no se n’està fent gaire, i moltes més adhesions.
I a això de llarga vida als horts, afegiria: Menys pistes de padel semi-privades, més horts!

2 'M'agrada'

Hola @CarolinaMont,

A propòsit de la campanya de suport als Horts Comunitaris i d’autoconsum, no sabem si esteu al corrent de que hi ha en marxa una campanya a nivell estatal que potser us podria donar un impuls interessant. La trobareu fàcilment al twitter amb el hastag #yocomodelahuerta.

A nivell de Barcelona alguns dels principals referents son la Revista Sobirania Alimentaria Biodiversidad i Culturas (SABC) i l’Associació Salut i Agroecologia (ASiA) amb els companys @gustavoduch i el @TopoSudaka com a referents respectivament.

Comentar-vos que amb la campanya #VolemMercatsdePagès el twitter va funcionar molt bé i en 24 hores varem aconseguir vora 400 adhesions. Hem vist que no teniu twitter. Potser podrieu activar un compte només per la campanya. En fi, son idees…

Molta força i ànims. Ho aconseguireu!

Per a més informació sobre la campanya:

El lunes 27 de abril es el día!!!

:woman_farmer:t2: ¿Nos ayudas a defender la agroecología y el autoconsumo?

Hoy domingo 26 de abril a las 12h hemos lanzado el video #YoComoDeLaHuerta como parte de la campaña #SOScampesinado, por las medidas decretadas por el coronavirus,

exigiendo acceso a las huertas, en todas las CCAA y sus provincias. Huertas de las que muchas personas nos abastecemos :mountain::leafy_green::microbe:

Pero mañana 27 a las 11h, en coordinación con Soberanía Alimentaria, volvemos a la carga enganchando la 3ª campaña de SOScampesinado por la carta a los ministerios.

:man_technologist:t4: Puedes participar en Twitter, Facebook, Instagram o ayudando a difundir persona a persona este vídeo por wssp :point_right:t3:

ENLACE AL VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=gjQC5-dUXUY&feature=youtu.be

:green_heart: ¡Muchas gracias por tu apoyo al medio rural a las pequeñas cooperativas y a la soberanía alimentaria! :herb:

Lo vamos a conseguir!!!

Si quieres saber más detalles de la campaña aquí te dejamos los documentos de trabajo

pad https://pad.riseup.net/p/YoComoDeLaHuerta

https://cryptpad.fr/pad/#/2/pad/edit/gjiMGN4dZRFX3Sld7iZq+92P/

(Pedimos disculpas si alguno recibís este correo por duplicado, ayer tuvimos un problema que hizo que muchos de los correos no se envíaran, y por si acaso no queríamos perder la oportunidad de hacéroslo llegar)

Campaña en redes #SOScampesinado #YoComoDeLaHuerta

Fecha y hora: Domingo 26 de abril a las 12h

Hashtags: #YoComoDeLaHuerta (primario) #SOScampesinado (de apoyo)

Cuenta madre: @lavillanavk

Volvemos a la carga el Lunes 27 de abril a las 11h

Gràcies!
Sí, estem fent de tot i més per entrar!

Aquí, un resum de les nostres gestions:

EL CONFINAMENT DELS HORTS PLA I ARMENGOL EXPLICAT EN 3 ACTES

PLANTEJAMENT
El dia 15 de març el Govern central decreta el confinament de la població i nosaltres ens trobem, de cop i volta, que totes les entrades del parc romanen tancades. Tururut caput.

NUS

Problema immediat i urgent: els planters. De totes les tasques imprescindibles de l’hort, la més important és rescatar els planters, als que tants esforços i amor hem dedicat, i que, malgrat el confinament, necessiten reg, carinyo i atenció per sobreviure. Per això creem un «comando rescate» que en un pim pam pum s’emporta els planters dels horts i els distribueix a les terrasses d’algunes associades.

Problema no urgent però que sí que és necessari solucionar: la temporada de primavera/estiu se’ns tira a sobre amb uns planters ja bastant crescuts i que aviat s’hauran de trasplantar a les parcel·les. Si no entrem a l’hort aviat, molts planters moriran i nosaltres haurem perdut la temporada de cultiu. Per això:

  • Signem el manifest Pels horts d’autoconsum en temps de confinament, promogut per diverses entitats hortelanes, per poder entrar als horts productius, que té una resposta positiva per part de la Generalitat. Malauradament, des de l’Ajuntament, ens deneguen l’entrada perquè consideren els horts com a espais de socialització.
  • Això ens porta a nosaltres mateixes a redactar un altre manifest Per uns horts vius, accessibles i segurs per fer veure que els horts urbans són igualment horts productius i nosaltres, els hortelans i les hortelanes, persones responsables que volem entrar a les nostres parcel·les seguint unes mesures de seguretat per no escampar el coronavirus. Amb aquest manifest, que difonem entre les persones associades, mitjans de comunicació i altres entitats, hem recollit en una setmana quatre-centes signatures.
  • Paral·lelament, continuem mantenint converses (piticlin-piticlin) amb els responsables dels horts a Districte i dels horts urbans a l’Ajuntament, a qui hem traslladat el manifest i enviarem un protocol d’entrada al qual estem treballant.
  • Aquest protocol que estem redactant inclourà mesures de seguretat (edat de les persones que hi accedeixen, proteccions individuals…) i tasques prioritàries que s’han de realitzar, de manera que la nostra entrada sigui segura, però també efectiva per si no disposem de molt de temps per fer-ho tot i hem de prioritzar feines. La nostra intenció és compartir aquest protocol amb altres horts de Barcelona i treballar-ho tots plegats, si és possible, i per això ens estem plantejant proposar una trobada amb altres horts.

DESENLLAÇ

Continuarem lluitant per entrar als horts com més aviat millor. Us en mantindrem informats.

2 'M'agrada'

Finalment, dissabte passat varem aconseguir entrar als Horts, en grups i horaris molt reduïts. Després de 45 dies sense anar-hi el que ens hem trobat ja us ho podeu imaginar. Quasi tot el que hi havia del les acaballes de la collita d’hivern s’ha perdut. Bledes, enciams, cols, …ben espigades, les faves (les poques que quedem las cotorres argentines li han agafat el gust) i els pesols ja només serviran com a llavors i gracies. El poc que s’ha recollit es reparteix entre la gent de l’hort que mes li cal i el Banc d’Aliments de la Xarxa de Suport Mutu del barri.
Pero no hi ha temps per queixar-se, ja estem fent tard per plantar les plantes primavera-estiu, així que ens hem posat a treballar la terra i en una setmana ja tenim 6 parcel·les plantades i funcionant.
Visca el barri organitzat

2 'M'agrada'

2 'M'agrada'

Felicitats companyes! Qui la segueix, l’aconsegueix!

Llarga vida als horts!!