Fundació Coop57: posem en marxa les quatre línies de treball


La fundació arrenca màquines al servei dels moviments socials i de l’economia social i solidària en temps de pandèmia global. D’una banda, us anunciem que estrenem web nou! D’altra banda, us resumim què s’està portant a terme a cadascun dels àmbits de treball: desigualtats i exclusió social; precarietat laboral; món rural; i transició energètica.

1. Transició energètica


Som Energia i la Fundació Coop57 hem decidit que, ara més que mai, cal seguir intercooperant i fomentant la creació de nous projectes per un futur en clau social, solidària i cooperativa.

2. Lluita contra la precarietat laboral

A través del Fons de Lluites Laborals de la Fundació Coop57, hem contribuït a les caixes de resistència de cuidadores de la llar, manters, treballadores sexuals i jovent migrant de la Ribera. Hem comprat productes d’alimentació a proveïdors cooperatius per aportar un granet de sorra a les caixes de suport mutu. La solidaritat és el camí per sortir d’aquesta crisi i que cap persona quedi enrere!


3. Promoure la revitalització del món rural


Llaurem reflexions imprescindibles sobre el món rural

La Fundació Coop57, conjuntament amb L’ARADA, Creativitat Social i l’Associació Rurbans (Escola de pastors), analitzarem els ecosistemes agroecològics catalans des de l’economia social i solidària i el cooperativisme de treball. Servirà per diagnosticar l’estat actual d’aquest sector i per abordar amb més coneixements els reptes de futur. Aquest projecte està inclòs en el Programa de Foment del cooperativisme de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

4. Lluita contra l’exclusió social


#FonsCooperatiuESS
crowdfunding impulsat per l’Economia Social i Solidària

Projecte Lliures: més motius, més raons

La Fundació Coop57 treballa per promoure la justícia social

Tots els àmbits de treball queden travessats per l’antirracisme,
els feminismes, l’ecologisme i la incorporació de nous agents,
habitualment exclosos o desplaçats, a l’Economia Social i Solidària