COOP57 - Finances ètiques per als moviments socials, xarxes de suport mutu i ESS

Visualitza al teu navegador


Butlletí 37 Suplement especial

Us compartim el butlletí 37, on recollim l’activitat del segon semestre del 2019, acompanyat d’un suplement especial. Sí, ho sabem, gairebé estem a juny! Ara bé, segurament la majoria de nosaltres no ens esperàvem què estava per venir després de l’Assemblea General de Coop57 que vam fer a finals de febrer.

Durant març i abril, hem estat molt enfocades en reorganitzar-nos, dins i fora de la cooperativa. Hem intentat focalitzar esforços en explicar-vos què estava passant a Coop57, què estàvem fent i com donàvem resposta a les necessitats de les sòcies -tant si sou col·laboradores o sòcies de serveis. Vam posar moltes energies a ser el més transparent possibles amb vosaltres, que sou qui feu possible la feina de la cooperativa.

I també per compartir com la Fundació Coop57 s’ha posat al servei dels moviments socials, les xarxes de suport mutu i l’economia social i solidària. La fundació era una eina que estava engegant motors a finals d’any, però que enguany s’ha convertit en una peça clau.

Per tot plegat, us demanem disculpes: per més que ho hem intentat, hem fet tard en l’enviament del butlletí 37. Us expliquem al suplement especial què ens ha fet anar tant de bòlit. Ha estat tot un repte adaptar Coop57 a les necessitats i expectatives del moment. Creiem que ho hem aconseguit.

Gràcies, com sempre, per fer-ho possible.

25 anys
teixint xarxa

Des de la caixa de resistència originària fins a l’actualitat, Coop57 ha evolucionat molt.
Al llarg dels anys s’ha construït un model basat en l’autogestió,
l’autonomia, la solidaritat i el suport a projectes que ajuden a
construir una economia que posi la vida en el centre, tenint
en compte les persones i el seu entorn.


Durant el 2019 s’han concedit més de 300 préstecs, per un valor total de 19.347.386 euros . El volum de préstecs és el més alt de la història de Coop57 i confirmen una evolució significativa els darrers tres anys, ja que representen un increment d’un 118% respecte a la xifra del 2016 -quan es van concedir vora 9 milions d’euros en préstecs. Aquesta tendència s’ha mantingut constant els darrers exercicis.

Llegir més

Ja som sòcies de FEBEA!

Enguany, Coop57 ha entrat a formar part de FEBEA, la Federació Europea de Banca Ètica i Alternativa. Aquesta organització sense ànim de lucre es va crear l’any 2001 a Brussel·les i treballa per fomentar les finances ètiques i sostenibles a territori europeu.

\ 403x153

Llegir més


La Fundació Coop57 va néixer l’any 2014, fruit d’un llarg debat col·lectiu, com a estri social complementari de la tasca desplegada per la cooperativa. Veia la llum per cobrir buits i arribar als àmbits on la tasca ordinària de Coop57 no podia arribar. 2019 ha estat un any de revisió i anàlisi del treball desenvolupat i d’una proposta de nou impuls que ja ha començat a caminar.

Llegir més

Voleu rebre el butlletí només en la versió digital?
Escriviu-nos un correu electrònic
El planeta ho agraïrà! :smiley:

Consulta el PDF amb tots els continguts del butlletí 37

Us recordem que les principals mesures adoptades durant el confinament són:

  • Coop57 segueix treballant per garantir l’operativa bàsica de totes les sòcies, siguin col·laboradores o de serveis, així com el funcionament normal de l’oficina virtual.
  • Els canals de comunicació són el telèfon i el correu electrònic.
  • No es fa atenció presencial a cap oficina.
  • Totes les reunions -entre treballadores, sòcies, entitats, òrgans, etc.- es fan de forma telemàtica i s’estan habilitant els mecanismes necessaris per a altres situacions concretes.