Campanya de suport als Mercats de Pagès

Benvolgudes veïnes del Guinardó,

Com moltes de vosaltres ja sabeu, el Guinardó és un dels 7 barris de Barcelona que gaudim del privilegi de tenir un Mercat de Pagesia setmanal. Tot i que a nivell de Catalunya la Gencat permet la celebració de mercats no sedentaris a l’aire lliure per ser un dels canals d’abastiment alimentari més segurs, alhora que es dona suport a la petita pagesia catalana, inexplicablement l’Ajuntament de Barcelona manté la seva prohibició, mentre es fomenta el consum en els espais tancats de grans superfícies tot i ser vectors d’alt risc de contagi.

Diverses entitats de Barcelona ens estem organitzant per demanar a l’alcaldessa l’aixecament d’aquesta prohibició, que es manté més per motius polítics que no sanitaris. Per tal de fer reflexionar i rectificar a l’Ajuntament hem preparat la següent carta on s’exposen en detall els arguments i motivacions de la petició:


Tant entitats com persones individuals hi podeu donar suport escrivint al correu electrònic: pagesaveina@gmail.com

Perquè els problemes actuals no es poden resoldre sota les mateixes lògiques amb que van ser creats, si lluitem podem perdre, si no lluitem estem perdudes.

Salut i força!

1 'M'agrada'

Hola! No acabo d’entendre com dius que podem col·laborar. Escrivint un correu a qui i demanant què a qui? De qui és aquesta adreça? Gràcies

Hola Gemma, tens raó. Ampliem informació a partir dels teus dubtes:

El mail pagesaveina@gmail.com el gestiona la Xarxa de Consum Solidari que son els creadors dels Mercats de Pagès de Fort Pienc, Eixample Esquerra, Ciutat Vella i Sants. De moment elles estan centralitzant les adhesions mentre li anem donant forma a la campanya.

Per adherir-se de moment només cal enviar un mail amb el nom i cognoms dient que estas interessada en donar suport. Les adhesions individuals son importants, però per poder fer pressió de veritat calen sobre tot adhesions de col·lectius.

Salut i força!

Bon dia companyes,

Ja hem activat el formulari per adhesions a la campanya “Volem Mercats de Pagès a Barcelona”. L’enllaç és:

Salut i agroecologia!

Aquí va el cartell de la campanya #VolemMercatsdePagès on s’exposen els principals arguments pels que la hem posat en marxa juntament amb els mercats de La Sagrera, Vallcarca, Fort Pienc, Eixample, Ciutat Vella, Sants i PobleSec. Tan bon punt aixequin la prohibició aturarem la campanya i ho comunicarem.

OBJECTIU ASSOLIT!! :fist:

Aquesta tarda ens han comunicat de l’Ajuntament que aixequen la prohibició dels Mercats de Pagès a Barcelona. En 24 hores de campanya s’han aconseguit prop de 400 adhesions. Moltes gracies a totes pel vostre suport!

Si no hi han més entrebancs a partir del proper dissabte dia 18 de març tornarem a la Plaça Maragall, com sempre, de 10:00 a 14:00. Porteu guants i mascaretes (o similar), i recordeu respectar les mesures de distància establertes.

Salut i agroecologia!

1 'M'agrada'